MyFutures Symposium 2018: Samen Sociale Innovaties Ontwerpen

In onze maatschappij moeten burgers meer en meer hun eigen oude dag zelf regelen. Maar je eigen toekomst plannen doen mensen niet graag. Terwijl gemeentes en dienstverleners juist graag willen dat mensen meer anticiperen op hun toekomstige situaties, zodat zij hen ook beter van dienst kunnen zijn.

In het project MyFutures hebben we onderzocht hoe we mensen beter kunnen ondersteunen bij het denken, bespreken en inrichten van hun latere leven (zoals langer thuis wonen, verhuizen naar gepaste woning of zorg regelen). Zo hebben we nieuwe gesprekken ontworpen voor specifieke momenten om te kijken hoe de toekomst meer bespreekbaar is, en dus beter samen op te anticiperen is. De resultaten zijn een aantal inzichten om de gesprekken zo te voeren dat ze aansluiten bij de werkelijke behoeftes van mensen.

Op 5 februari delen we deze leerlessen in een lezing en gaan vervolgens met specifieke casussen aan de slag om concrete toepassingen te ontwerpen met als uitgangspunt de behoeftes van de eindgebruikers.

Klik hier voor meer informatie over het symposium.