MyFutures Symposium 2018

MyFutures Symposium 2018: strategieën bij het ontwerpen voor persoonlijke toekomsten 

MyFutures Symposium 2018

Tijdens het MyFutures symposium hebben we op maandag 5 februari samen mensgericht geinnoveerd en geleerd van de inspirerende inzichten uit het MyFutures project. 

In onze maatschappij moeten burgers meer en meer hun eigen oude dag zelf regelen. Maar je eigen toekomst plannen doen mensen niet graag. Terwijl gemeentes en dienstverleners juist graag willen dat mensen meer anticiperen op hun toekomstige situaties, zodat zij hen ook beter van dienst kunnen zijn.

In het project MyFutures hebben we onderzocht hoe we mensen beter kunnen ondersteunen bij het denken, bespreken en inrichten van hun latere leven (zoals langer thuis wonen, verhuizen naar gepaste woning of zorg regelen). Zo hebben we nieuwe gesprekken ontworpen voor specifieke momenten om te kijken hoe de toekomst meer bespreekbaar is, en dus beter samen op te anticiperen is. De resultaten zijn een aantal inzichten om de gesprekken zo te voeren dat ze aansluiten bij de werkelijke behoeftes van mensen.

Meer dan zestig professionals, experts, beleidsmakers en ontwerpers sloten zich aan bij het MyFutures Symposium op 5 februari 2018. De dag begon met een lezing over barrières en strategieën bij het nadenken over de behoeften van onze toekomstige zelf. Geïnspireerd gingen de deelnemers aan de slag in zes verschillende workshops om sociale innovaties te ontwerpen voor zorgplanning, toekomstige huisvestings- en familiegesprekken. Resultaat van de workshops volgen binnenkort!

MyFutures Symposium 2018

 

Workshops
Er zijn 6 parallele workshops, elk met hun eigen casus. Doel is van deze workshops kennis uit te wisselen en samen doorbouwen op elkaars kennis en de inzichten van MyFutures. Tijdens de workshops worden proposities ontwikkeld waarvan er minstens een wordt uitgewerkt met een concreet ontwikkel plan. Zie de voorlopige indeling deelnemers per workshop.

 

 

Deelnemers

 

Meer informatie:

Froukje Sleeswijk Visser
06-55513153
f.sleeswijkvisser@tudelft.nl

Eefje Ernst
e.ernst@tudelft.nl